Skifahren in Willingen

Skivakantie-Willingen

Het wintersportgebied rond Willingen mag dan in naam niet zo bekend zijn als Winterberg, toch is het skigebied nummer twee van het Sauerland. Het middelgebergte rond Willingen biedt 17 pistekilometers en voor de langlaufer is het aanbod nog groter. Het is dichtbij en ideaal voor gezinnen.

Willingen in Sauerland gebied is altijd een bezoek waard.  Het toeristen informatie centrum adverteert dan ook met de slogan `Have it all`. Bijzonder divers zijn de vrije tijd en recreatieve mogelijkheden in de winter. Het Winterplezier in Willingen betekend niet alleen genieten van de maximaal 2 km lange alpine pistes, maar ook een snelle slee afdaling, langlaufen, schaatsen, een bezoek aan de Mühlenkopfschanze, een ontspannen wandeling door de besneeuwde bossen, een romantische ritje met de paardenkoets en nog veel meer.

Onbeperkt skien, dat betekend een dikke laag poedersneeuw, leuke dalingen, compfortabele liften zonder wachttijden en rustieke lodges om te stoppen en het Aprés Ski. En als er dan ook nog een blauwe hemel met zon is, dan is de pistengeluk compleet. Skigebied Willingen is sinds een aantal jaar, in aanvulling met kunstmatige sneeuw, een gegarandeerd skigebied. En ook ´s avonds kunt u elegant van de pistes gaan, woensdag, vrijdag en zaterdag zijn de pistes verlicht tot 22.00. 

In de grootste alpine ski gebied in het midden van Duitsland vindt u:

- De meest krachtige cabine kabelbaan in Duitsland; 1400m lang, 8 persoons gondels, 2800 personen per uur
- Nieuwe 6 persoons stoeltjeslift Ritzhagen (december 2013)
- 18km Lange geprepareerde pistes in Willingen, Usseln en Schwalefeld
- Sneeuw maak faciliteiten voor meer dan 9000m piste
- 6 Sleepliften (300-1000m) en 8 transportbanden (tot 243m) in Willingen
- 6 Sleepliften in Usseln en Schwalefeld
- De langste afdaling in de regio Sauerland van 2km
- 10 Verlichte pistes in Upland waarvan 7 in Willingen en 3 in Usseln
- Skischolen, kinderskischolen en snowboardlessen
- Moderne ski-, snowboard- en sleeverhuur
- Piste onderhoud met 10 moderne snowcats
- 1600 Gratis parkeerplaatsen direct bij de liften
- 60 Gratis bus parkeerplaatsen
- Computer gestuurde toegangspoortjes in heel Ski gebied Willingen

De Snow & Bike Factory aan de dal van de Ettelsberg kabelbaan heeft de juiste apparatuur voor groot en klein. U kunt complete sets voor de alpine en nordic skigebied huren of kopen tegen een eerlijke prijs. Bovendien bieden ze ook extra apparatuur zoals helmen, brillen en bescherming aan.

De prijzen voor de Willinger skipas vindt u op de homepage van de Winterwereld Willingen. Hier vindt u ook het actuele nieuws over de seizoensopening, sneeuwhoogtes, condities van de pistes en het ski –weer.

De langlaufers komen natuurlijk ook aan hun trekken: Voor één van de gezondste sporten is er in Willingen een bijna 100 kilometer aan langlaufloipes op hoogtes van 580 tot 843 meter. Wie verlangt naar innerlijke harmonie en ontspanning, moet het langlaufen eens proberen. Ver weg van alle drukte kunt u in de mooie stille winterlandschap genieten van de rust.
Diegene die de winterwereld van Willingen niet op 2 planken wil ontdekken zijn er uiteraard ook andere mogelijkheden. Naast skien is bijvoorbeeld winterwandelen ook een traditie in Willingen. Zo zijn er jaar na jaar 30km lange wandelpaden gecreeert in en rondom Willingen. De paden zijn ofwel sneeuw vrij gemaakt of geprepareerd. Het voordeel van de geprepareerde paden is dat je evenuteel de kinderen mee kunt nemen op hun slee.

Of maak een rit in de arrenslee. Als Willingen en haar bossen bedekt zijn met witte glittersneeuw dan is dit een prachtige manier om de Uplander bergen te doorkruisen en te genieten met al uw zintuigen. Zachtjes glijden de lopers van de slee door de sneeuw en het is bijna alsof de tijd even stil staat. Verpakt in gezellige dekens en leunend op zachte kussens, gaat het door de heldere lucht door bossen en weiden. U kunt de arrenslee gebruiken voor een romantisch uitje of u maakt een uitstapje met het hele gezin.

Hoe zit het met sleeen? In Willingen kunt u sleepistes verwachten voor jong en oud. En als de auto al vol zat of u bent uw slee vergeten, in Willingen zijn er tal van mogelijkheden om een slee te huren.
Natuurlijk mag een bezoekje aan de Mühlenkopfschanze (grootste heuvelschans van de wereld) niet ontbreken. Ontmoet hier elk jaar de ski-elite voor de grote Wereldbeker schansspringen. Het kleine stadje Willingen is dit weekend in de winter een heksenketel.

En na een dag van de winter activiteiten wacht op u Willingens nette aprés-ski plezier in de skihutten en restaurants. Meer dan 100 horecagelegenheden staan klaar om u culinaire te verwennen en uw winterdag onvergeetelijk te maken.

Wie denkt dat een skivakantie alleen in de Alpen afspeelt, vergist zich. Skigebied Willingen kann concurreren met die van de hogere bergen en heeft veel te bieden. Heeft u zin in de sneeuw plezier in Willingen? Wij hebben de perfecte aanbieding voor u voorbereid.

Zie hier onze aanbieding voor het winter plezier in Willingen..

Anreise - Kontakt

Adresse:

Sonnenhof Willingen
Sonnenhof 1, 34508 Willingen/Upland

Wichtig für Navigationsgeräte: Unser Haus ist nicht in den aktuellen Navigationsgeräten gelistet.
Fahren Sie von Willingen in Richtung Schwalefeld. An der Kreuzung nach Schwalefeld fahren Sie weiter geradeaus Richtung Diemelsee. Nach ca. 300m befindet sich Rechts der Sonnenhof.

Telefon:

05632 / 968900


Jetzt im Sonnenhof Willingen buchen

Einen Augenblick bitte...